8 tips för mikrolån

 1. Om du bara ska låna någon tusenlapp och är helt säker på att du kan betala tillbaka ditt lån inom en vecka, två veckor eller en månad ska du ta ett gratis mikrolån. Då slipper du betala något alls för ditt lån.
 2. Förläng inte mikrolån om du inte absolut måste eftersom lånet blir klart dyrare då, räntan för mikrolån är ju ganska hög. Poängen med mikrolån är ju att du ska betala av det så snabbt som möjligt så ett det inte blir så dyrt. Och du ska absolut inte förlänga gratis lån för då får du betala ränta för hela låneperioden, det är därför mikrolåna.com skrev att du bör vara helt säker på att du kan betala tillbaka ditt smslån om du vill låna gratis i föregående punkt.
 3. Ta inte ett mikrolån för att bekosta ett annat lån, det gör bara att du tillslut inte kan betala av på två lån istället för ett.
 4. Låna inte till spel och fest för det är knappast kul att betala för en fylla eller förlorade spel i veckor eller månader efteråt.
 5. Jämför smslån och dess lånekostnader på en bra jämförelsesajt, t ex på smslånen.se som vi varmt kan rekommendera. Det är ju dumt att betala för mycket som en känd hemelektronik kedja brukar utrycka det.
 6. Låna inte om du inte är säker på att din ekonomi är stabil under löptiden. När det gäller mikrolån räcker det med att du har ett vikariat eller en trygg timanställning under några veckor eller månader, men när det gäller större privatlån bör du helst ha en fast anställning.
 7. Det är bättre att leva snålt i någon månad om man har en ansträng ekonomi än att låna för att leva, för om du gör det kommer din ekonomi bara bli ännu mer ansträngd.
 8. Gör alltid en kalkyl över de inkomster och utgifter du kommer att ha under låneperioden. Om det visar sig att överskottet blir för litet för att du ska kunna betala av på ett mikrolån ska du naturligtvis avstå från att låna.
Senaste kommentarer
  Arkiv
  Kategorier
  • Inga kategorier