Mikrolån utan uc

En sak som de flesta mikrolångivare har gemensamt är att de inte tar någon kreditupplysning hos UC som är Sveriges största kreditupplysningsföretag. Däremot tar de alltid en kreditupplysning men de gör det hos ett annat kreditupplysningsföretag, oftast hos något av kreditupplysningsföretagen Creditsafe eller Bisnode. Så varför är det då så många som vill låna utan UC? Det ska mikrolåna.com förklara för dig nu.

Därför kan du låna pengar med mikrolån utan UC

Om du ansöker om ett vanligt banklån tar banken alltid en kreditupplysning hos UC eftersom det är de svenska storbankerna (samt Danske Bank och Länsförsäkringar) som äger UC. När de tar en UC ser de om någon annan har tagit kreditupplysningar på dig tidigare eftersom alla kreditupplysningar som görs hos UC finns kvar i deras register. Om du då har ansökt om ett mikrolån tidigare hos en långivare som använder sig av UC ser banken det. Samma sak gäller om en hyresvärd som du vill hyra en lägenhet av eller någon annan tar en kreditupplysning på dig hos UC.

Tyvärr är det så att många banker och hyresvärdar inte uppskattar att man har tagit eller ansökt om en massa mikrolån tidigare. Anledningen till det är de då kan tro att din ekonomi är trassligare än vad den ser ut att vara i kreditupplysningen eftersom du har tvingats att ta ett mikrolån eller att du lever över dina tillgångar. Naturligtvis behöver det ju inte alls vara så. Många som tar ett mikrolån gör det för att de har sett ett erbjudande, vill boka en riktigt billig sistaminutenresa innan det är försent eller liknande men det förstår inte alla banker och hyresvärdar, vilket kan innebära att du får avslag på ditt banklån eller inte får hyra den bostad du är intresserad av.

Det är därför det är så bra att våra långivare lånar ut pengar utan UC.

Senaste kommentarer
    Arkiv
    Kategorier
    • Inga kategorier